Nike Kobe 9 EM

Demping ( 9 )
Ondersteuning ( 9 )
Pasvorm ( 10 )
Prijs/Kwaliteit verhouding ( 7 )

Foto's

Expert review

De Kobe 9 EM is het negende model van de Kobe’s, het signature model van Nike en Kobe Bryant. De verwachtingen voor deze schoen waren hoog gespannen, dus wij pikten er een paar op.

Het eerste dat opvalt is dat het een laag model is, dit in tegenstelling tot de traditionele basketbalschoen. De zool van de schoen beschikt over een fraai tractiepatroon dat ontwikkeld is op basis van een meting van de drukpunten van Kobe Bryants voeten. Dit moet een uitzonderlijke grip gaan opleveren, dus wij zijn erg benieuwd. De schoen is uitgevoerd in een opvallende kleurstelling, de zogenaamde ‘Easter Edition’ die Nike jaarlijks rond Pasen uitbrengt. Verder zijn de Nike Kobe 9 EM’s voorzien van verschillende beeldmerken en op de hiel van de schoen zijn de negen horizontale strepen te zien die geïnspireerd zijn op de achillespeesoperatie die Kobe Bryant heeft ondergaan. De schoen is vrij licht en is zeer fraai afgewerkt.

De EM in de naam staat voor ‘Engineered Mesh’, wat inhoudt dat de bovenkant van de schoen is gemaakt van een mix van diverse materialen. Hiermee is Nike er naar eigen zeggen in geslaagd om een schoen te ontwikkelen die zowel sterk, licht als goed ademend is. Een belangrijk onderdeel hierin is de Flywire, een netwerk van supersterke draden die ervoor zorgen dat de schoen als een tweede huid op je voet aansluit. De buitenzool van de Kobe 9 EM is erg dun, waardoor je als speler meer ‘één met de vloer’ wordt. De demping moet volledig van de binnenzool komen, die gemaakt is van Lunarlon, het schuim van Nike dat onder andere ook in de Hyperdunks wordt gebruikt.

Eerste indruk

Hoewel we nog een beetje sceptisch waren voor wat betreft lage basketbalschoenen, werden we al snel enthousiast zodra we de schoenen aantrokken. Het Flywire zorgt ervoor dat de schoen overal perfect aansluit en in combinatie met een sterke kunststof cup in de hak wordt een geweldige lockdown gerealiseerd. De Lunarlon inlegzool zorgt voor een zeer comfortabele demping.

Prestaties

Grip (9/10)

Deze Kobe’s beschikken dus over een slim uitgekiend tractiepatroon, dat is gebaseerd op ‘pressure mapping’ van de voet van Kobe Bryant. De werking hiervan is in één woord: geweldig! Zelfs op een zeer stoffige vloer weet deze schoen zich aan de vloer vast te bijten. Onder de hak van de schoen is een groot Kobe logo geplaatst, ruimte die ze naar onze mening beter hadden kunnen gebruiken om de grip op die plek te verbeteren. Wanneer je een keer ineens in de achteruit moet en daarbij teveel druk op de achterkant van je voet legt, dan wil je nog wel eens uitglijden. Om deze reden scoort hij net niet de maximale score: 9/10

Demping (9/10)

De Lunarlon binnenzool doet zijn werk uitstekend. Met name onder de hak zorgt het Lunarlon voor een zeer goede verdeling van de druk. Onder de bal van de voet is de demping een stuk minder, waardoor je goed in contact blijft met de vloer. Deze opstelling werkte voor ons erg goed. Ook na een intensieve training of wedstrijd zaten de schoenen nog erg comfortabel, zonder blaren of hotspots. Score: 9/10

Ondersteuning (9/10)

Bij het aantrekken van de schoenen merkten wij direct al dat deze schoen zeer stabiel was. Ook tijdens trainingen en wedstrijden was de lockdown uitstekend. Het lage profiel van de schoen zorgde voor een lastig te definiëren gevoel van snelheid en vrijheid. Hij scoort bij ons een 9 voor de ondersteuning.

Pasvorm (10/10)

Zoals hierboven al omschreven werkt de combinatie van Flywire, het Engineered Mesh en het Lunarlon uitzonderlijk goed. De Nike kobe 9 voelt aan als een tweede huid. Qua maat, valt de schoen normaal, dus een maat kleiner of groter is echt niet nodig. Score: 10/10.

Prijs/Kwaliteit (7/10)

Met een adviesverkoopprijs van €149,95 is het geen goedkope schoen, maar in verhouding tot andere signature modellen is hij het in onze opinie zeker waard. Voor dit geld krijg je een zeer intelligent ontwikkelde schoen die zijn verwachtingen zeker waar maakt. Score: 7/10

Conclusie (8.8/10)

Wil je een keer een lage schoen proberen, dan is dit momenteel de beste ‘out there’. We raden deze schoen aan voor snelle behendige spelers. Voor de grote en zwaardere spelers is de schoen minder geschikt. Heb je toch liever iets om je enkels, de Nike Kobe 9 is er ook als high-top, de zogenaamde Elite.

Koop je Nike Kobe 9 EM hier:

Korfbaldeals

Video's

Nike Kobe 9 EM

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt