menu

Nike Hyperdunk 2014

MerkNike
ModelHyperdunk
Prijs vanaf€135
Releasejaar2014
TechnologieënLunarlon, Dynamic Flywire

Onze score

Eindscore

8.4/10

Grip ( 9 )
Demping ( 8 )
Ondersteuning ( 8 )
Pasvorm ( 9 )
Prijs/Kwaliteit verhouding ( 8 )

Foto's

Nike Hyperdunk 2014 - indoor Korfbalschoenen zaal Nike Hyperdunk 2014 - indoor Korfbalschoenen zaal Nike Hyperdunk 2014 - indoor Korfbalschoenen zaal Nike Hyperdunk 2014 - indoor Korfbalschoenen zaal Nike Hyperdunk 2014 - indoor Korfbalschoenen zaal

Expert review

Met de Hyperdunk levert Nike jaarlijks een zeer veelzijdige schoen. De schoen beschikt altijd over de nieuwste technieken, maar is qua prijs een stuk voordeliger dan de signature modellen. De Hyperdunk 2014 beschikt over een Hyperfuse bovenkant, Flywire en Lunarlon demping.

Eerste indruk

Bij het aantrekken van de Hyperdunks blijkt wederom hoe goed het Flywire systeem van Nike werkt. De Flywire-draden klinken je voed vast aan het voetbed en zorgen voor een superieure pasvorm. De schoenen vallen wel iets ruimer dan we van Nike gewend zijn. De Hyperfuse upper is voorzien van verschillende uitsparingen, wat zorgt voor een lichte schoen met goede ventilerende eigenschappen. De zool van de Hyperdunks heeft een visgraatpatroon dat grip in verschillende richtingen moet bewerkstelligen. Het rubber is wat aan de harde kant, wat zorgt voor duurzaamheid, maar het komt misschien de grip niet ten goede.

Prestaties

Grip (9/10)

Een grippatroon zoals deze is doorgaans een veilige optie. Zigzag- en visgraatpatronen worden veel toegepast en zelden resulteert dit in een slechte grip. Ook bij de Hyperdunks is de grip uitstekend. De zool is wel wat vatbaar voor stof, maar een snelle veeg over de zool en je bent weer klaar om te knallen.

Demping (8/10)

De demping van de Nike Hyperdunk komt van een Lunarlon middenzool en een EVA-schuim inlegzool. Het zorgt voor een comfortabele demping, maar ook weer niet bijzonder hoogstaand: 8/10

Ondersteuning (8/10)

De Hyperfuse upper gecombineerd met het geroemde Flywire zorgt voor een sterke lockdown. De bovenschoen is erg sterk, maar heel veel steun richting de enkels geeft hij niet. Naar onze mening een goede opzet die je als speler veel bewegingsvrijheid geeft: 8/10

Pasvorm (9/10)

Nike blinkt geregeld uit in de uitstekende pasvorm van haar schoenen. Ook bij de Hyperdunks is de pasvorm weer uitstekend, wat met name te danken is aan het Flywire. De schoen valt niet groot of klein, maar is wel wat aan de brede kant.

Prijs/Kwaliteit (8/10)

€135 is een zeer redelijke prijs voor een schoen die overal een dikke voldoende op scoort.

Conclusie (8.4/10)

De Nike Hyperdunk 2014 is wederom een ideale allround schoen. Goede grip, een prima demping en een uitstekende pasvorm zorgen ervoor dat we deze schoen vaak op het korfbalveld terug zien.

Koop je Nike Hyperdunk 2014 hier:

Korfbaldeals

Video's

Nike Hyperdunk 2014

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close