menu

Under Armour Anatomix Elite

MerkUnder Armour
ModelAnatomix Elite
Prijs vanaf€ 109,95
Releasejaar2014
TechnologieënMicroG, ClutchFit™

Onze score

Eindscore

8.6/10

Grip ( 8 )
Demping ( 8 )
Ondersteuning ( 9 )
Pasvorm ( 9 )
Prijs/Kwaliteit verhouding ( 9 )

Foto's

Under Armour Anatomix - Korfbalschoenen zaal Under Armour Anatomix - Korfbalschoenen zaal Under Armour Anatomix - Korfbalschoenen zaal Under Armour Anatomix - Korfbalschoenen zaal Under Armour Anatomix - Korfbalschoenen zaal

Expert review

Under Armour is bij de meesten bekend van haar thermokleding. Echter is Under Armour op veel meer vlakken actief, waaronder sinds kort het basketbal. De schoen die we vandaag beoordelen, de Anatomix Elite, wordt elders overigens ook verkocht als de “Lightning”. De basketbalschoenen van Under Armour zijn in de VS erg goed ontvangen, dus hebben wij er vol verwachting een paar besteld.

Eerste indruk

Toen de zwarte schoenendoos met een groot Under Armour logo werd geopend, kwamen deze blauwe schoenen eruit. Over de achterkant van de schoen loopt de Clutchfit-technologie met een speels kleurenspel wat iets weg heeft van een camouflagepatroon. Samen met het lichtblauwe upper ziet de schoen er stoer uit. Opvallend is dat de schoen niet zo log is als menig andere basketbalschoenen.

Prestaties

Grip (8/10)

Het gevlekte zigzag patroon dat over de hele zool loopt, moet in alle situaties een uitstekende grip realiseren. De grip is inderdaad erg goed en je krijgt een goed gevoel met de ondergrond. De spaarzame momenten dat de grip wat tekortschiet is wanneer je de schoenen te ver van je zwaartepunt zet. Wij ervaren dit niet als storend, daarom alsnog een goede score van 8 uit 10.

Demping (8/10)

De Under Armour’s maken gebruik van de zogenaamde MicroG technologie, een schuim, vergelijkbaar met bijvoorbeeld Nike Lunarlon. Als wij de demping vergelijken met de Lunarlon of de Boost van Adidas, is die van de Anatomix aan de stevige kant. Door het relatief dunne MircoG, krijg je veel feedback van de vloer. Doordat de demping iets steviger is, ‘zweef’ je niet zo; je hebt meer contact met de vloer, waardoor je sneller van richting kan veranderen. Door ons wordt dit als erg prettig ervaren. De demping in de hak is erg goed te voelen en zeer comfortabel.

Ondersteuning (9/10)

Zodra je in de schoen glijd, merk je meteen dat de schoen overal goed aansluit. Door de Clutchfit technologie, zou de schoen je voet omsluiten als een tweede huid en dat is precies wat het doet. De schoen verankert je voet aan het voetbed, maar geeft je nog alle bewegingsvrijheid. Het enige dat we kunnen aanmerken is dat we de Clutchfit graag over de volledige schoen hadden gezien. Niettemin een uitstekende score: 9/10

Pasvorm (9/10)

Zoals hierboven beschreven, sluit, met uitzondering van de tenen, de schoen perfect aan op de voet. Als je erg brede voeten hebt, raden wij je aan om de schoenen eerst te passen (of ze ergens te bestellen waar je ze kosteloos kunt retourneren).

Prijs/Kwaliteit (9/10)

Met een prijs van rond de €110, bevindt deze schoen zich onder het gemiddelde waar basketbal- cq. korfbalschoenen voor over de toonbank gaan. In deze prijsklasse is de Under Armour Anatomix Elite een absolute topper maar ook vele duurdere modellen laat hij glansrijk achter zich.

Conclusie (8.6/10)

Zeer positief verrast zijn wij met deze nieuweling in de basketbalwereld. Het door ons geteste blauwe model, viel qua looks goed in de smaak, in combinatie met het Clutchfit-web, geeft het een interessant tafereel.

Koop je Under Armour Anatomix Elite hier:

Korfbaldeals

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close