menu

Mizuno Franchise 7 MID

MerkMizuno
ModelFranchise 7
Prijs vanaf€69,00
Releasejaar2014
Technologieën-

Onze score

Eindscore

7/10

Grip ( 5 )
Ondersteuning ( 8 )
Pasvorm ( 9 )
Prijs/kwaliteit verhouding ( 6 )

Foto's

mizuno-korfbalschoenen-veld mizuno-korfbalschoenen-veld mizuno-korfbalschoenen-veld

Expert review

De Mizuno Franchise 7 MID, een halfhoge korfbalschoen met 9 rubberen noppen. Hoewel de schoen in Nederland als korfbalschoen verkocht wordt, is deze ontwikkeld voor Baseball, zoals valt te lezen op de website van Mizuno USA. Wij kregen van Korfbalshop.nl een paar tot onze beschikking om te testen, toppers!

Mizuno is recentelijk benoemd tot ‘Official shoe supplier KNKV’. Dat belooft dus wat voor deze Franchise 7’s! De schoen is gemaakt van lichtgewicht synthetisch materiaal. De noppen zijn van rubber wat doorgaans zorgt voor weinig slijtage. Naar verloop van tijd zie je wel vaak dat rubberen noppen afbrokkelen of gewoon afbreken.

Eerste indruk

Deze Mizuno beschikt over 9 middelgrote noppen en heeft daarnaast nog een aantal kleinere noppen. De schoen is erg licht van gewicht, zacht gevoerd en is prima afgewerkt.

De upper is gemaakt van een synthetisch schuim-achtig materiaal dat zeer comfortabel om je voet wikkelt. Zodra je de eerste stappen zet in deze schoenen valt het direct op dat de Mizuno’s een zeer hoge mate van demping bieden, vrij uniek voor een outdoor korfbalschoen! Een nadere inspectie toont echter dat hier iets anders aan de hand is: het zijn de zachte rubberen noppen die dit gevoel veroorzaken. Deze noppen zijn zo zacht dat ze bij iedere stap ombuigen!

Prestaties

Grip (5/10)

Ai! Dat kan niet veel goeds betekenen voor de grip. Wij merken hier tijdens onze training echter weinig van en zijn met name vol lof over de hoge mate van comfort. Maar dan volgt een oefening één tegen één aanvallen: iedere felle actie, snel stoppen of van richting veranderen en Poef! Weg grip! Tijdens de afsluitende partij was het helemaal om te huilen en halverwege ruilden we deze rolschaatsen om voor onze vertrouwde schoenen.

Ondersteuning (8/10)

Door het zachte en flexibele bovenwerk en het soepele voetbed vormt de schoen zich erg goed naar je voet, wat zorgt voor een prima lockdown. Door de voering voelt het alsof je voet ‘geknuffeld’ wordt.

Pasvorm (9/10)

De pasvorm is eigenlijk zoals hierboven al genoemd, erg comfortabel. Dit vinden wij ook de sterkste eigenschap van deze schoen. De Mizuno geeft hele fijne ondersteuning in combinatie met comfort. Een combinatie die vrij zeldzaam is bij outdoor korfbalschoenen.
Oh en trouwens, de maatvoering is zoals je die verwacht. Dus hij valt niet klein of groot.

Prijs/Kwaliteit (6/10)

De Mizuno Franchise 7 mid is bij o.a. Korfbalshop.nl te bestellen. De adviesprijs is €99,95. Dit is geen gekke prijs, maar voor een schoen waarbij de hoeveelheid grip niet geweldig is, is het misschien toch wat aan de hoge kant.

Edit: De laatste maten nu voor €69,00 🙂

Conclusie (7/10)

Duidelijk de meest comfortabele schoen die we in lange tijd hebben gedragen met erg goede ondersteuning en pasvorm. Als je veel waarde hecht aan grip tijdens aanvallende explosieve acties, zal je met deze schoen niet tevreden zijn. Maar voor minder explosieve spelers, is de Mizuno perfect! De schoen zit namelijk heerlijk!
Heb jij de schoenen ook aangeschaft? Wij zijn erg benieuwd naar jouw mening!

Koop je Mizuno Franchise 7 MID hier:

€69,00 – Korfbalshop.nl

Korfbaldeals

Video's

Mizuno Franchise 7 MID

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close