menu

korfbalschoenen zaal 2016

Korfbalschoenen zaal 2016: What’s new?


Hi Korfballers! Het is alweer even geleden dat je iets van ons hebt vernomen. Daarom geven we je vandaag een korte update over de ontwikkelingen in de wereld van korfbalschoenen.

Nike

De marktleider op het gebied van basketbalschoenen heeft weer een flink aantal nieuwe modellen geïntroduceerd, met wisselend succes. Opmerkelijk is dat de signature models een beetje tegenvallen en er zijn een aantal budget-vriendelijke modellen die waanzinnig goed presteren.

Nike Kobe XI

Nike kobe 11 korfbal zaalDe Kobe X was pas net uit, of het 11e model van Kobe Bryant werd al geïntroduceerd. Het zal tevens de laatste Kobe zijn, aangezien Bryant aan zijn laatste seizoen in de NBA bezig is. De Kobe XI is opgebouwd uit hoogwaardige materialen en beschikt evenals de Kobe 9 over een drop in midsole. Opmerkelijk is verder de buitenzool, die is bij sommige modellen transparant. Als je de inlegzool eruit haalt kun je door de zool van je schoen heen kijken. Een echte favoriet, zoals de Kobe 9 was, zal het echter niet worden. Naast zijn pittige aanschafprijs van €180, horen we steeds vaker negatieve berichten over de grip. Deze zou met name in stoffige zalen te kort schieten.

Zalando – Nike Kobe XI Elite
Nike.com – Kobe 11 Elite

Kickz.com – Kobe XI


Kyrie II

Korfbalschoenen Kyrie 2Ook de Kyrie’s hebben een update gekregen. De Kyrie II beschikt over waanzinnig goede grip, maar aan enige demping ontbreekt het helaas. Verder is hij €10 duurder dan zijn voorganger en we zien daarvoor niet echt een goede reden. De verkoopprijs van €120 is echter alsnog niet verkeerd.

Zalando – Nike Kyrie 2
Nike.com – Kyrie II ID


Kobe Mentality II

kobe-mentalityDe Mentality’s zijn de wat goedkopere schoenen uit de Kobe-lijn. Maar zoals we hierboven al aangaven, zijn het de goedkopere modellen die bij Nike de tent uit rocken. De Mentality II beschikt over een comfortabele lunarlon drop-in midsole, zoals we die ook zagen in de Kobe 9. De grip is erg goed en de schoen is bovendien goed te combineren met braces. Voor slechts €110 heb je ze in huis.

Zalando – Kobe Mentality
Nike.com – Mentality 2

Kickz.com – Kobe Mentality 2


Nike Zoom HyperRev 2016

Nike hyperrev-2016Evenals de 2015, is ook de HyperRev 2016 een echte topper. Het design is erg vernieuwend en het materiaalgebruik oogt misschien wat goedkoop. Verder is het opmerkelijk dat de schoen bij diverse webshops voor €130 wordt aangeboden, maar op de website van Nike zelf voor slechts €110. Dan ga je hem natuurlijk niet ergens anders kopen.

Zalando – Nike HyperRev 2016
Nike.com – Nike Zoom HyperRev 2016

Kickz.com – HyperRev 2016


Adidas

Dames en heren, let op, Adidas is back. Lange tijd kwamen de modellen van Adidas niet in de buurt van de concurrentie. Met name een goede pasvorm bleek voor de ontwerpers erg lastig, denk bijvoorbeeld aan de D Rose 5.0. Maar nu is Adidas terug! We zagen het al met de Crazy Light Boost. Een betaalbare schoen met een exclusieve Primeknit upper. Dergelijke technieken zien we bij Nike alleen op de allerduurste modellen (bijv. Jordan XX9 à €199). Hier onze favorieten voor 2016:


Adidas D Rose Boost 6.0

adidas d rose 6 korfbalschoenen zaalWat een comeback is dit. Een intelligent systeem zorgt voor een uitstekende pasvorm. Verder beschikt de D Rose 6.0 over uitstekende (Boost) demping en grip. De prijs is met €160 is gortig, maar een aantal modellen is nu al beschikbaar in de outlets (Deze zijn bijvoorbeeld nog maar €96!!).

Adidas.nl – D Rose Boost 6.0
Kickz.com – Adidas D Rose 6.0


Adidas D Lillard 2

Voor deze schoen geven we even het woord aan…

De D Lillard is voor slechts €110 te koop. Ook is er een versie met Boost en Primeknit voor €135:

Adidas.nl – D Lillard 2
Kickz.com – Adidas D Lillard Boost Primeknit


Under Armour

Bij UA houden ze het nog een beetje overzichtelijk qua modellen. Het topmodel is de Curry, gevolgd door de ClutchFit Drive en vervolgens een aantal goedkopere modellen. Waar Under Armour in de VS erg actief is op het gebied van basketbalschoenen, blijft UA Nederland helaas wel vaak wat achter. Onlangs is de voorraad op hun website gelukkig weer wat opgefrist met nieuwe modellen en kleuren.

Under Armour Curry II

UA-Curry-2-korfbalschoenen-indoorAlom geroemd om zijn prestaties, maar wij vinden de €180 wel echt te hoog voor een basketbal/korfbalschoen. Mocht je deze schoenen toch op het veld willen rocken dan horen we graag hoe ze bevallen. Je koopt ze hier:

Underarmour.nl – Under Armour Curry 2
Kickz.com – UA Curry 2


Under armour ClutchFit Drive 2 Low

UA-Clutchfit-drive-2-lowDe lage modellen worden steeds populairder op het korfbalveld, en wat dat betreft is dit een echte topper. Met zijn €120 een stuk goedkoper dan de mid en bovendien hebben de low’s veel meer ClutchFit (en daar houden wij van). Ondergetekende speelt zelf nog regelmatig op de voorganger, de Drive 1 low en die bevallen echt waanzinnig goed.

Underarmour.nl – ClutchFit Drive 2 Low
Kickz.com – UA ClutchFit Drive 2 Low


Goedkoopjes

Ja, ook wij houden van koopjes. Om jullie een beetje op weg te helpen, hebben we een aantal links verzameld naar de beste afgeprijsde schoenen. Deze links kun je overigens altijd gemakkelijk terugvinden, ze staan rechts bovenin iedere pagina.

Zalando basketbal outlet
Kickz.com basketbal outlet
Adidas outlet
Nike Basketbal outlet

Geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close