menu

Under Armour Clutchfit

Under Armour heeft een nieuwe techniek van stevig plastic geïntroduceerd.
Het plastic veert mee waar nodig en zorgt zo voor een goede ondersteuning. In heftige een-tegen-een acties, biedt de technologie goede ondersteuning.

Under Armour heeft deze techniek al eerder toegepast op de ‘high-end’ sportschoenen. Nu Under Armour de techniek over de hele lijn van het bedrijf heeft uitgerold, is de Clutchfit technologie voor iedereen beschikbaar.

Van een afstandje lijkt, zoals Under Armour het zelf noemt, de ‘huid’ een web wat over de schoen is gespannen. Maar als we de schoen van dichtbij bekijken, is te zien dat de huid bestaat uit individuele cellen met een zandloper-patroon.

De Clutchfit technologie rekt uit al je het uit elkaar trekt. Doordat het materiaal flexibel is, wordt het zandloper-patroon uitgetrokken tot een rechthoek-patroon. Hierdoor zorgt Under Armour ervoor dat er altijd ondersteuning wordt geboden.

Het design is afgeleid van de menselijke huid, die ook rekbaar is. Daarom wordt er bij de Clutchfit gesproken over een ‘2e huid’.

De technologie wordt op het oppervlak van de schoen bevestigd. Het web wordt zo geplaatst dat de krachten goed worden verdeeld. Het doel van Clutchfit is om een structuur te maken dat goed ondersteund en flexibel is op de plekken waar nodig.

De Clutchfit technologie is te vinden op alle Under Armour modellen zoals de Under Armour Drive II.

Voordelen van Clutchfit:
– Web van cellen wat ondersteuning biedt en rek geeft op de plekken waar nodig;
– Het materiaal sluit op je voet aan als een 2e huid.

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close