menu

Jordan Melo 11

MerkJordan
ModelMelo 11
Prijs vanaf€150
Releasejaar2015
TechnologieënZoom, FlightWeb, FlightPlate

Onze score

Eindscore

7.8/10

Grip ( 8 )
Demping ( 8 )
Ondersteuning ( 8 )
Pasvorm ( 8 )
Prijs/kwaiteit ( 7 )

Foto's

Jordan Melo 11 Korfbalschoenen zaal Jordan Melo 11 Korfbalschoenen zaal Jordan Melo 11 Korfbalschoenen zaal Jordan Melo 11 Korfbalschoenen zaal Jordan Melo 11 Korfbalschoenen zaal Jordan Melo 11 Korfbalschoenen zaal Jordan Melo 11 Korfbalschoenen zaal

Expert review

Eerste indruk

Wederom een typische Jordan, deze Melo 11. De gebruikte technologieën zijn vrijwel identiek aan ieder ander model. Doorgaans resulteert dat in een verdienstelijke plaats in de subtop, maar voor baanbrekende prestaties zullen ze bij Jordan toch eens wat vernieuwender bezig moeten gaan.

Prestaties

Grip (8/10)

De Melo 11 heeft een grote uitsparing onder de bal van de voet, waarmee toch al snel 20% van zool geen contact maakt met de vloer. Niettemin grijpen deze schoenen zich erg goed vast aan de vloer. Het rubber is wel erg gevoelig voor stof en dat betekent veel vegen in een stoffige zaal.

Demping (8/10)

Het effect van de Zoom-units is direct erg goed merkbaar. Dit komt deels doordat deze iets uitsteken ten opzichte van de rest van de schoen. De Zoom-units zijn bovendien vrij zacht afgesteld, waardoor ze al geactiveerd worden wanneer je rustig wandelt. De volgende vraag is dan of er nog wel iets van demping overblijft wanneer je er met je volle gewicht op landt. Het antwoord: ja.

Onder de hak vinden we geen zoom, air, of schuim. De demping wordt hier voornamelijk verzorgd door de holle zool-plaat. Ook hier weer: prima.

Ondersteuning (8/10)

De Melo 11’s zijn, zoals iedere Jordan, erg goed geschikt voor de wat grotere spelers. Altijd is de ondersteuning erg goed zodat de enkels van onze waardevolle rebounders zich veilig weten. De schoenen hebben een degelijke hielcup die je hak op zijn plek houdt en het FlightWeb verzorgt de rest.

Pasvorm (8/10)

Jordans FlightWeb zorgt voor een goede lockdown (maar het doet nog altijd onder voor Nike’s FlyWire). Rond de enkels zijn de Melo 11’s goed gevoerd en de insert in de hiel is een erg fijne toevoeging. De zool is wat stug, maar dat is voor het beoogde type speler niet ongewenst.

Prijs/Kwaliteit (7/10)

Met een verkoopprijs van €150 geen voordelige schoen. Naar ons idee wat aan de dure kant voor een degelijke maar niet bijzondere schoen.

Conclusie (7.8/10)

Een behoorlijke schoen die eigenlijk precies doet wat je ervan verwacht. Niet erg verrassend, maar voor de Jordan liefhebbers wel zo fijn. Bij ons verdienen de Melo’s een plaats in de middenmoot met een ruime voldoende.

Koop je Jordan Melo 11 hier:

€150 – Nike NL

Korfbaldeals

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt

Geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close