menu

Nike Hyperdunk 2015

MerkNike
ModelHyperdunk
Prijs vanaf€134.95
Releasejaar2015
TechnologieënFlywire, Zoom

Onze score

Eindscore

6.6/10

Grip ( 8 )
Demping ( 8 )
Ondersteuning ( 7 )
Pasvorm ( 4 )
Prijs/kwaiteit ( 6 )

Foto's

Nike Hyperdunk 2015 Korfbal zaal indoor Nike Hyperdunk 2015 Korfbal zaal indoor Nike Hyperdunk 2015 Korfbal zaal indoor Nike Hyperdunk 2015 Korfbal zaal indoor Nike Hyperdunk 2015 Korfbal zaal indoor Nike Hyperdunk 2015 Korfbal zaal indoor Nike Hyperdunk 2015 Korfbal zaal indoor Nike Hyperdunk 2015 Korfbal zaal indoor

Expert review

We hebben even getwijfeld of we deze schoen wel wilden opnemen in ons lijstje. De Hyperdunk heeft een goede reputatie, al een aantal jaar staat hij garant voor zeer goede allround prestaties. Waarom twijfelden we dan? Naja, zeg nou zelf, hij ziet er niet uit! Toch? Niettemin hebben we de Hyperdunk 2015 in ons lijstje opgenomen, in de hoop dat Nike bij dit model zich volledig op prestaties heeft gericht en het uiterlijk opzij heeft geschoven.

Eerste indruk

Ja, de looks kunnen ons dus niet echt behagen. Wat ons wel hoopvol stemt is het FlyWire dat over de volledige voet is toegepast. Ook de opzet van het grip-patroon van de zool ziet er goed uit.

Prestaties

Grip (8/10)

Niks opvallends eigenlijk. De schoen beschikt over een zigzagpatroon. Dit patroon wordt op meerde schoenen gebruikt en bevalt goed. Op de bal van de voet bevindt zich een ‘draaischijf’. Deze schijf moet ervoor zorgen dat je makkelijker van richting kan veranderen. Echter merken wij hier niet veel van. De schoen krijgt van ons een ruim voldoende voor de grip.

Demping (8/10)

Steeds meer schoenen van Nike gaan over op een Zoom demping. Deze demping is iets stugger en geeft drager goed contact met de vloer. Ook de Hyperdunk is van een Lunarlon demping naar de Zoom gegaan.

Ondersteuning (7/10)

De Hyperdunks zijn erg hoog en daarmee verwacht je dan ook goede ondersteuning. Iets vergelijkbaars zagen we bij de Kobe 9 Elites en dat geeft een erg stabiele basis. Bij deze Hyperdunks is dit effect echter niet zo aanwezig en eigenlijk is de support die deze schoen biedt vrij mager.

Pasvorm (4/10)

Een 4 voor pasvorm, what’s up? Het volgende: de Hyperdunks hebben naast dat grote blok van een hak, ook een interne hielcup. Dit stuk kunststof, bedoeld om je hak te borgen, schuurt bijzonder pijnlijk langs de achterkant van je hak. Het kan aan onze voeten liggen, maar er was bij ons niemand die er geen last van had. Erg merkwaardig voor een schoen in deze prijsklasse.

Prijs/kwaliteit (6/10)

Wij vinden €134,95 aan de dure kant voor een ‘gemiddelde’ schoen als de Hyperdunk. Voor deze prijs, adviseren wij jou om iets verder te zoeken. In deze prijsklasse heb je veel schoenen die een stuk beter presteren. Om die reden krijgt de Hyperdunk 2015 een 6 voor prijs/kwaliteit.

Conclusie (6,6/10)

Zoals je kan lezen zijn wij niet laaiend enthousiast over deze schoen. Doordat de schoen tijdens acties langs je enkel schuurt, is het geen pretje om deze schoen te dragen. Het is natuurlijk mogelijk dat het persoonlijk is, maar pijn tijdens het korfballen komt niet ten goede van jouw prestaties.

Verder biedt de schoen een redelijki ondersteuning aan de voet. Het FlyWire doet hierin zijn werk goed.

Koop je Nike Hyperdunk 2015 hier:

€134.95 – Zalando

€135 – Nike NL

Korfbaldeals

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt

2 reacties

 1. Jan

  Kapot lelijk

  Posted on 6 oktober 2015
  • Korfbaldeals

   Haha! Dank voor deze toevoeging.

   Posted on 6 oktober 2015

Geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close