menu

Nike KD 8

MerkNike
ModelKD 8
Prijs vanaf€140
Releasejaar2015
TechnologieënFlywire, Zoom, Flyweave

Onze score

Eindscore

8.4/10

Grip ( 8 )
Demping ( 9 )
Ondersteuning ( 8 )
Pasvorm ( 9 )
Prijs/kwaiteit ( 8 )

Foto's

Nike KD8 Korfbal zaalschoen Nike KD8 Korfbal zaalschoen Nike KD8 Korfbal zaalschoen Nike KD8 Korfbal zaalschoen Nike KD8 Korfbal zaalschoen Nike KD8 Korfbal zaalschoen Nike KD8 Korfbal zaalschoen

Expert review

In 2008 heeft Nike de signature-lijn KD gelanceerd van de basketbalspeler Kevin Durant. De schoenen staan bekend om de prijs en de on-court performance. Na meedere KD-versies, hebben wij voor de eerste keer een KD-schoen opgenomen in onze selectie. Deze schoen komt van Nike.com, waar er keuze was uit allemaal verschillende kleurcombinaties. Wij zijn gegaan voor een witte schoen met verfspetters.

Deze schoen is ook als de ID versie beschikbaar. Bij deze versie kan je elk onderdeel van de schoen de kleur geven die jij wilt. Wil jij altijd al schoenen in jouw clubkleuren of met jouw naam erop? Kijk dan snel even bij de ID versie!

Algemene indruk

Het eerste wat hier opvalt is dat ook deze schoen een laag model is. Gezien het succes van de Kobe 9 vorig zaalseizoen, hebben wij besloten om wat meer aandacht te besteden aan de lage modellen. Wat een belangrijke verbetering is in vergelijking met het oude model is dat de upper van een lichtgewicht mesh is gemaakt. Ook deze schoen bevat Flywire, waardoor het niet ten koste gaat van de ondersteuning die de schoen biedt. Nike vergelijkt de KD 8 met een gordel – flexibel, comfortabel, de schoen zorgt voor ondersteuning en lockdown op de momenten dat het nodig is!

Prestaties

Grip (8/10)

Ook deze schoen heeft een zigzag patroon op de zool. Deze vorm wordt vaak gebruikt bij schoenen, omdat het ervoor zorgt dat je tijdens elke beweging grip blijft houden. Dit komt omdat de ribbels meerdere richtingen op gaan, dus dat er altijd ribbels zijn die zich vastbijten in de zaalvloer. Dus tijdens felle 1-tegen-1 acties, snel stoppen, biedt deze schoen veel grip.

Pasvorm (9/10)

Zoals hierboven geschreven, vergelijkt Nike de schoen met een gordel. De upper is gemaakt van een strak geweven FlyWeave. De upper is op de nodige plekken flexibel, waar op andere plekken juist weer dikker en sterker. Op die manier zorgt dat de schoen jou stabiliteit geeft bij scherpe acties en comfort bij de wat langere stukken rennen. Doordat de schoen tegelijkertijd erg licht is, is de schoen niet erg aanwezig.

Ondersteuning (8/10)

Door de sterke Flywire kabels die samenwerken met de veters, zorgt de schoen voor een goede ondersteuning. Volgens Nike volgt de schoen de natuurlijke bewegingen van de voet, waardoor de voet altijd ondersteund wordt. Nike heeft een extra foam hakstuk toegevoegd om voor die extra stabiliteit te zorgen.

Deze schoen is alleen verkrijgbaar als laag model. Doordat het materiaal redelijk flexibel is, kan deze schoen goed worden gebruikt in combinatie met braces. Wij verwachten geen vervelende drukpunten op de voeten.

Demping (9/10)

Ook deze schoen heeft een Zoom demping gekregen van Nike. Deze zichtbare zool is geheel opnieuw ontworpen voor een betere controle en zorgt voor een directe demping. Dit zijn wij dan ook gewend van de Zoom demping. Het betekent wat dat Nike al haar nieuwe modellen uitrust met Zoom demping. Deze demping wordt doorgaans als erg fijn getypeerd.

Prijs/Kwaliteit (8/10)

Met de prijs van €140 euro zit deze schoen wel in het duurdere segment. In ruil daarvoor krijg je een erg rijk uitgeruste schoen! De schoen zit vol met nieuwe technieken die jou helpen te presteren.

Conclusie (8.4/10)

De schoen is licht en geeft tegelijkertijd erg veel ondersteuning en grip. Alle technologieën in de schoen werken samen om ervoor te zorgen dat de schoen goed zit en perfect presteert. In vergelijking met de vorige versie van de KD’s is vooral het gewicht omlaag gegaan. Dus zoek jij lichte schoenen die jou grip en vertrouwen geven tijdens felle acties? Dan is de KD8 zeker een schoen voor jou!

Koop je Nike KD 8 hier:

€140,00 – Nike NL

Korfbaldeals

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt

Geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close