Nike Kobe Venomenon 2015

Prijs/kwaiteit ( 9 )

Foto's

Expert review

Daar waar we eigenlijk de Kobe X hadden verwacht, staat nu de Venomenon 2015. Ook de Venemenon hoort bij de ‘Kobe’ reeks. Begin vorig seizoen zagen we de Nike Kobe IX het korfbalveld betreden. Aan het eind van het afgelopen seizoen kunnen we concluderen dat een aanzienlijk deel van korfballend Nederland zijn/haar wedstrijden speelt op de 9e versie van de Kobe. Om die reden zijn de verwachtingen hoog voor de publiekswissel van Nike.

Eerste indruk

Bij Zalando hebben wij een paar Nike’s kunnen bemachtigen. Wat gelijk opvalt bij deze schoenen is de zool. In tegenstelling tot andere schoenen heeft de Venemenon een doorzichtige zool. Wij hebben het idee dat het materiaal iets zachter is en dus makkelijker meebuigt met de vormen die de schoen aanneemt. De mesh ‘upper’ zorgt samen met het Flywire voor een goede lock-down. Het laatste wat opvalt is dat de schoen alleen verkrijgbaar is als laag model.

Prestaties

Grip (9/10)

Door de wat zachtere zool hebben wij het idee dat de schoen zich vastbijt in de zaalvloer. Dit resulteert dan ook in een uitmuntende grip. Daarbij willen wij wel een kanttekening maken, want de schoen is allergisch voor stof. Geen zaalvloer is echt stofvrij, dus zal de schoen hier veel last van ondervinden. Als je het op kan brengen om meerdere malen tijdens de wedstrijd de zool van stof te ontdoen, ben je verzekerd van een schoen die je niet in de steek laat tijdens explosieve acties.

Demping (8/10)

In tegenstelling tot de Kobe IX, bezit deze schoen een Zoom demping. Deze demping staat erom bekend dat deze iets stugger is en dat je meer contact hebt met de vloer. Het Lunarlon in het vorige model van Kobe, is juist het tegenovergestelde. Persoonlijk vind ik het fijn als ik wat meer contact heb met de vloer, dus gaat mijn voorkeur uit naar de Zoom demping. Zelf vind ik de demping top, maar ik kan mij voorstellen dat mensen waarde hechten aan een wat zachtere demping, daarom krijgt de demping van mij een 8.

Ondersteuning (8/10)

Zoals je kan zien beschikken wij over een laag model. Dan blijft toch altijd de vraag: ‘Geeft de schoen wel genoeg ondersteuning rond de enkel?’ Het antwoord is altijd lastig om te geven. Bij het dragen van de schoen is de ruimte die je om de enkels hebt, absoluut niet storend. Het voordeel van deze schoen is dat door het lage model, er meer ruimte is voor braces. Het klinkt misschien raar maar als je zwakke enkels hebt, is deze schoen in combinatie met een brace perfect! Ben je toch niet overtuigd en wil je een hoge schoen? Da’s jammer, deze schoen is alleen in het lage model te koop! 🙂 Voor de ondersteuning krijgt deze schoen een 8.

Pasvorm (9/10)

Nike heeft een technologie ontwikkeld waar wij bij Korfbaldeals erg enthousiast over zijn, Flywire. Ook deze schoen is daarmee uitgerust. De microdraden die aan de voorkant van de zool zitten, zorgen ervoor dat het materiaal perfect om de voet aansluit, precies waar het nodig is. Daarom krijgt deze schoen een 9 voor pasvorm.

Prijs/Kwaliteit (9/10)

Met het €120 prijskaartje, is de schoen een stuk goedkoper dan de vorige versie. Voor het geld, krijg je een goed uitgeruste schoen met een arsenaal aan technieken die ervoor zorgen dat jij goed kan presteren in de wedstrijd! Daarom krijgt de schoen het cijfer 9!

Conclusie (8.6/10)

Zoals is te lezen zijn wij erg te spreken over deze schoen. De combinatie van het Flywire en de wat meer ‘responsieve’ demping, geeft de drager veel vertrouwen. Wat betreft de grip zit het meer dan goed! Wel een puntje van aandacht is dat de zool een stofhapper is, maar eenmaal schoon, is de grip ongeëvenaard! Het komende zaalseizoen zie je mij spelen op de Nike Kobe Venomenon!

De schoen is te koop bij Zalando.nl voor €119.95!

Succes met je keuze,

Job van Korfbaldeals.nl

Koop je Nike Kobe Venomenon 2015 hier:
€119,95 – Zalando

€120,00 – Nike NL

Korfbaldeals

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt

Geef je mening