menu

Nike Lebron Soldier 9

MerkNike
ModelLebron Soldier 9
Prijs vanaf€130
Releasejaar2015
TechnologieënZoom, FlyWire

Onze score

Eindscore

8.2/10

Grip ( 7 )
Demping ( 9 )
Ondersteuning ( 9 )
Pasvorm ( 8 )
Prijs/kwaiteit ( 8 )

Foto's

Nike Lebron Soldier 9 korfbalschoenen Nike Lebron Soldier 9 korfbalschoenen Nike Lebron Soldier 9 korfbalschoenen Nike Lebron Soldier 9 korfbalschoenen Nike Lebron Soldier 9 korfbalschoenen Nike Lebron Soldier 9 korfbalschoenen Nike Lebron Soldier 9 korfbalschoenen Nike Lebron Soldier 9 korfbalschoenen

Expert review

De Nike ZOOM Lebron Soldier IX, opvolger van de -verrassend- Soldier XIII. Hoewel de Soldier 8 nogal teleurstellend was qua grip, heeft het bijzondere ontwerp van de Soldier 9 ons toch verleid om hem op te nemen in ons lijstje.

Eerste indruk

De overeenkomsten tussen deze schoen en zijn voorganger zijn duidelijk zichtbaar. Beide modellen waren namelijk voorzien van een sluiting met klittenband. Ook het honingraat-patroon van de zool is weer terug. Daarnaast zijn ook beide versies voorzien van ZOOM-units. Wanneer je voorbij deze eerste indruk kijkt, wordt echter al snel duidelijk dat er onder de motorkap flink is gesleuteld.

Prestaties

Grip (7/10)

Onze grootste angst bij deze schoenen, gezien de matige prestaties van zijn voorganger. De Soldiers zijn ingezet op indoor- én outdoorgebruik, daarom is gekozen voor een wat harder rubber. Nike heeft bij de Soldier 9 gelukkig flinke verbeteringen doorgevoerd en de grip is ruim voldoende – niet bijzonder, maar gewoon goed.

Demping (9/10)

De demping van de Soldiers komt van een Zoom unit in de voorvoet en een Phylon (schuim) tussenzool. De Zoom units zorgen voor een zogenaamde responsieve demping – geen traagschuim waar je lekker doorheen zakt, maar een minimale vering die vervolgens razendsnel weer uit veert. Voor jou als speler zorgt dit voor een beter gevoel met de vloer en het kan je miliseconden voordeel opleveren.

Ondersteuning (9/10) en Pasvorm (9/10)

Waar het bandensysteem van de Soldier 8 vooral een handigheidje was bij het aan- en uittrekken van de schoen, had deze verder weinig toegevoegde waarde. Hoe anders is dat bij dit nieuwe model! De banden zorgen hier samen met het FlyWire voor een ingenieus netwerk dat om je voet wikkelt. De bovenste band zorgt voor een stabiele basis rond je enkels. De onderste band zit verbonden aan 6 FlyWire draden en samen zorgen deze voor een perfecte pasvorm om je voorvoet. De veters nog even strikken – al had de schoen haast ook zonder gekund – en het resultaat is een zeer comfortabele maar ook stabiele schoen en dat is best bijzonder te noemen. Vaak gaat het één namelijk ten koste van het andere! Hoewel wij zelf graag kiezen voor schoenen met wat meer bewegingsvrijheid – voor het snelle voetenwerk – waren we van deze schoen erg onder de indruk!

Prijs/Kwaliteit (8/10)

De Nike Soldier 9 wordt verkocht voor €130. Niet bijzonder goedkoop, maar het geld meer dan waard!

Conclusie (8/10)

Een zeer verrassende schoen dit, met name na zijn teleurstellende voorganger. Het slimme systeem met het klittenband in combinatie met het FlyWire zorgt voor een waanzinnig stevige en comfortabele schoen. Wanneer je behoefte hebt aan een stevige basis voor je enkels, maar niet zo’n logge schoen wilt, dan zijn de Soldiers ware toppers!

Koop je Nike Lebron Soldier 9 hier:

€130,00 – Nike NL
€134,95 – Zalando

 

Korfbaldeals

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt

Geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close