menu

Under Armour Clutchfit™ Drive II

MerkUnder Armour
ModelClutchFit™ Drive II
Prijs vanaf€150,00
Releasejaar2015
TechnologieënMicro G®, Charged, ClutchFit™

Onze score

Eindscore

8/10

Grip ( 9 )
Demping ( 9 )
Ondersteuning ( 8 )
Pasvorm ( 7 )
Prijs/kwaiteit ( 7 )

Foto's

Under Armour Clutchfit Drive 2 korfbal zaal Under Armour Clutchfit Drive 2 korfbal zaal Under Armour Clutchfit Drive 2 korfbal zaal Under Armour Clutchfit Drive 2 korfbal zaal Under Armour Clutchfit Drive 2 korfbal zaal Under Armour Clutchfit Drive 2 korfbal zaal Under Armour Clutchfit Drive 2 korfbal zaal

Expert review

De Under Armour ClutchFit™ Drive II is de opvolger van de Drive I. Het is niet het topmodel van Under Armour – dat is de Curry One -maar met een verkoopprijs van €150,00 is de Drive II toch behoorlijk aan de prijs.

Eerste indruk

De UA Drive II beschikt over een visgraatprofiel over de volledige lengte van de zool. De zool heeft geen uitsparing onder de bal van de voet, waardoor het contactoppervlak van de schoen met de vloer erg groot is. In onze ervaring een veilige, maar goede oplossing. De synthetische upper oogt wat goedkoper dat je zou verwachten bij een schoen in deze prijscategorie, maar het onderliggende ClutchFit™ systeem belooft wel weer veel goeds.

Prestaties

Grip (9/10)

Niets op aan te merken. Visgraatprofiel over de volledige lengte van de zool kan dan ook bijna niet fout gaan. De zool is gemaakt van een hoogwaardige rubber compound wat niet bijzonder stug is (= goed voor de grip!), maar stug genoeg om niet heel snel te slijten.

Demping (9/10)

De UA Drive II heeft een dunne Micro G® inlegzool wat zorgt voor een behoorlijk zachte demping. Daarnaast beschikken deze korfbalschoenen over een ‘Charged’ tussenzool. Dit bestaat uit een schuim vergelijkbaar met Micro G®, maar is wat responsiever. Het geeft daardoor een directer gevoel met de vloer, wat met name voor snellere spelers wel fijn is om te hebben.

Ondersteuning (8/10)

Dit is het punt waarop de Drives het verschil moeten maken met de goedkopere UA Micro G® Torch. Een verschil is er absoluut, de lockdown is merkbaar beter dan bij de Torch, maar of het de €50 meerprijs rechtvaardigt? Laten we het zo stellen: Heb je absoluut veel steun rond je enkels nodig, ga dan voor de Drives. Heb je voldoende aan ‘een zeer behoorlijke mate van ondersteuning’? Houd die 50 piek dan in je zak en ga voor de Torch.

Pasvorm (7/10)

De Drives zijn vrij dik gevoerd, wat de schoenen erg comfortabel maakt. Waar het ClutchFit™ systeem zich perfect om je voet zou moeten wikkelen, moeten we zeggen dat het daar maar deels in slaagt. Absoluut een comfortabele schoen, maar niet bijzonder.

Prijs/Kwaliteit (7/10)

€150,- Ai, dat is toch een flink bedrag. Maar het is eigenlijk ook wel een hele fijne schoen. Vooruit, een ruime voldoende: 7

Conclusie (8/10)

Een zeer degelijke korfbalschoen van Under Armour, wederom een bevestiging dat dit een merk is dat zich de komende jaren nog meer zal laten zien op de Nederlandse velden. De €150 die deze schoen moet kosten is fors en dan ga je je afvragen of je voor €20 meer niet liever de Curry One koopt. Helaas is deze tegenwoordig bijna niet meer te krijgen.

Koop je Under Armour Clutchfit™ Drive II hier:

€150,00 – Under Armour NL
€134,95 – Zalando

 

Korfbaldeals

Nog geen gebruikersreviews

Schrijf je eigen review

In een goede review...

... worden meningen onderbouwd met feiten.
... wordt verzorgde taal gebruikt.
... worden minimaal 20 woorden gebruikt.
... worden plus- én verbeterpunten gegeven.

Je review wordt niet geplaatst bij:

... te weinig of niet relevante inhoud/tekst.
... overmatig gebruik van HOOFDLETTERS of andere niet-relevante zaken.
... het gebruik van een andere taal dan Nederlands of Engels.
... gebruik van kwetsende taal.
... bij aantoonbaar plagiaat.

Houd het netjes, het zijn maar schoenen

Belangrijk in een review:
• Wat vind je goed en wat niet?
• Hoe bevalt de schoen ten opzichte van andere modellen die je hebt gehad?
Tips bij het schrijven van een review
Alle inzendingen worden vooraf gecheckt

Geef je mening

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Korfbaldeals maakt gebruik van cookies

Close